BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

My Shop

SALAM SEMUA. Ok kat sini Ana akan letakkan produk yang ana jual. Adalah wat bisnes sikit2 kan... so boleh lah seiring berjalan antara business through online and offline.

PRODUK 1: Nurnina Collection 
Menjual koleksi pakaian muslimah. Tapi setakat hari ini, Ana and my group try with the Baju Kurung Moden, Shawl & Tudung Denim first. Later kalau nampak ada sambutan yang memberangsangkan...maybe kitaorg akan perluaskan lagi koleksi pakaian muslimah yang lebih pelbagai. Untuk maklumat lanjut..korang semua boleh visit page yang ana letak link kat bawah ni k! ;)

NURNINA COLLECTIONS

PRODUK 2: JUS 1001 SYIFA' JAWI JADID
Jus 1001 Syifa' ni mempunyai pelbagai khasiat kesihatan. So bila kita amalkan Jus 1001 Syifa' ni, ia dapat menyegar, menyihat dan mencergaskan tubuh badan. Badan kekal sihat pada tahap ideal dengan istiqamah minum Jus 1001 Syifa' setiap hari tanpa bimbang dengan pengambilan makanan dan minuman seharian Jus 1001 Syifa' dapat membantu menurunkan PARAS KOLESTEROL, MEMBERSIHKAN USUS & MEMBENTUK BADAN KE TAHAP IDEAL. Best kan!! hehehe. Selain tu Jus 1001 Syifa' ni pun baik bagi pesakit yang mengidap penyakit seperti:-
  • Kencing manis
  • Darah Tinggi
  • Gaot
  • Kebas-Kebas
  • Kolesterol Tinggi
  • Badan Bertoksid
  • Sakit Sendi
  • Kencing tak lawas
  • Sakit buah pinggang
  • Mencegah pelbagai jenis kanser
  • Menurunkan panas badan
Jenis 1: Ramuan Jawi Jadid dengan berasaskan  Aprikot, Markisa, oren, Mangga, Pisang, Nenas dan STEVIA. Menggunakan 100% air tapisan berteknologi NANO.

JUS 1001 SYIFA' JAWI JADID (KOD 01)

Jenis 2: Ramuan Jawi Jadid dengan berasaskan Anggur, Ceri, rasberi, Strawberi, Elderberi, Kurma dan STEVIA. Menggunakan 100% air tapisan berteknologi NANO.


JUS 1001 SYIFA' JAWI JADID  (KOD 02)

OK! Skrg Ana nak update khasiat daun STEVIA bagi saper2 yang mengamalkannya. Beside Ana akan attach image Daun Stevia untuk tatapan visitor kat sini! ;). Baca kat bawah ni k!

Inilah rupa DAUN STEVIA yerrr...













Mari kita kenali DAUN STEVIA
Tumbuhan stevia 200 kali lebih manis berbanding gula tebu.
Stevia adalah sejenis tumbuhan agak baru di negara ini biarpun hakikatnya sudah lama digunakan di sesetengah negara sebagai bahan pemanis. Tumbuhan yang nama saintifiknya Stevia Rebaudiana, digunakan masyarakat Asli Red Indian Guarani di Amerika Selatan sejak 1,500 tahun lalu sebagai pemanis bagi ubat pahit.

Ia turut dikenali sebagai makanan tambahan dan herba merawat penyakit berkaitan kencing manis, obesiti, menurunkan tekanan darah tinggi, melawaskan kencing dan merawat luka terbakar
. Namanya bagaimanapun mula menjadi sebutan penduduk tempatan kira-kira lima tahun lalu apabila khasiatnya sebagai pemanis yang sesuai di ambil pesakit diabetes heboh diperkatakan.


Nak lagi maklumat tambahan berkaitan STEVIA? ok2...ana akan share kat sini, hasil penyelongkaran info melalui GOOGLE! hehehe

APAKAH SIKAP FDA TERHADAP PENGGUNAAN STEVIA ?
FDA tidak mengiktiraf penggunaan Stevia, dan ianya boleh di guna sebagai bahan ubatan.
Tetapi pada 17.12.2008, FDA telah menerima Stevia sebagai ' Generally Recognized as Safe ' (GRAS) dan boleh digunakan sebagai makanan tambahan. Mulai dari tarikh ini berlumba-lumbalah pembuat minuman gergasi dunia seperti Coca-Cola, PepsiCola, Cargill dan pembuat makanan Nestle menggunakan Stevia sebagai pemanis untuk makanan dan minuman.

ADAKAH STEVIA SELAMAT DIGUNAKAN ?

Keseluruhanya Stevia adalah herbal asli dan telah digunakan oleh kaum Gurani di Paraguay lebih dari 1500 tahun dahulu. Kajian saintifik telah mendapati Stevia adalah non-toksid. Dengan tidak mempunyai kalori dan karbohidrat ianya sangat sesuai untuk di guna oleh mereka yang mempunyai masalah kandungan gula tinggi dalam darah.

BERAPA KALI MANIS STEVIA BERBANDING GULA BIASA ?
Daun Stevia mempunyai kemanisan 15 hingga 20 kali manis daripada gula.
Ekstrak Stevia yang dipanggil Steviosides (85-95%) didapati 200-300 kali manis dari gula biasa.Walaubagaimanapun, Stevia ada sedikit rasa pahit.

BOLEHKAH STEVIA MENGGANTIKAN PEMANIS TIRUAN ?

Tentu sekali boleh. Dijangka di dalam masa yang singkat ini Stevia akan digunakan melebihi 20% penggunaan pemanis untuk membuat minuman dan makanan. Lagi pun ianya 40% lebih murah berbanding dengan penggunaan gula biasa.

BOLEHKAH PESAKIT DIABETES MENGGUNA STEVIA ?

Tentu sekali boleh. Ianya boleh diguna kerana ia tidak menambah kandungan gula dalam darah.

BAGAIMANAKAH EKSTRAK DIHASILKAN ?

Ekstrak dihasilkan dengan beberapa cara yang kesemuanya di paten. Kebanyakan penghasilan ekstrak secara komersial mengguna kaedah water extraction, decoloration, purification dan kaedah electrolytic..tumbuk minum gitu pun boleh *

ADAKAH STEVIA MENGANDUNGI VITAMIN DAN MINERAL ?
Stevia didapati mengandungi hampir seratus peratus phytonutrients dan minyak mudah meruap ( volatile oil ), termasuk Rutin dan B-Sitosterol.

Bahan aktif yang bertanggungjawab ke atas rasa manis pada daun stevia dikenali sebagai STEVIOL GLYCOSIDES yang mengandungi STEVIOSIDE dan REBAUDIOSIDE
-----------------------------------
Antara ciri-ciri stvia ialah;
1. Pemanis semulajadi
2. Menurunkan kadar gula dalam darah
3. Melawaskan kencing
4. Menurunkan tekanan darah
5. Membunuh bacteria
6. Membunuh kulat
7. Membunuh virus
8. Mengurangkan keradangan
9. Alat bantu untuk menurunkan berat badan


Ok...kalau ada sesiapa yang berminat nak cuba JUS 1001 SYIFA' JAWI JADID ni....boleh tinggalkan komen/mesej kat Ana..samaada kat sini atau fb ana k (Shazuana Mohd Saphar). Rasanya memg sedap..sebab ana dah try pun! Just tmbh sikit air suam/air sejuk (ikut selera) then boleh terus minum!! Sedapppp dan berkhasiat!! Jom cuba!!! ;p. So untuk sementara waktu ni...tuan2 dan puan2 boleh juga contact En Hasrul Muazam di talian 019-4000429 untuk buat belian atau tempahan k! SELAMAT MENCUBA!! LIFE IS GREAT WITH A GOOD HEALTH!! XoXo ;p