BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Thursday, 27 September 2012

Alhamdulillah... Im Engaged :)

Waduhhhhhh lamaaaaaaaaaa gila tak update my blog! Sibuk la skrg ni... mcm2 aktiviti kehidupan yang dilakukan skrg ni! and for this entry... wanna story little bit bout my majlis risik@engagement... hehe

Al-kisahnya.... sememangnya bakal MIL (mother in law) memg dah kabo dia tak nak bertunang2 ni...buat majlis risik dan seterusnya akad nikah dan majlis perkahwinan... beside my mom pun nak mcm tu... but bila bincang adik beradik dan kawan2..diaorg ckp...merisik tu kalau laki dan ppuan tu tak kenal satu sama lain...mcm zaman dolu2...bla4...... ok2,....kira bertunang lah jadinya....tp majlis dibuat sgt22222 kecik dan terlampau simple... (atas permintaan my parents.. what to do...layan dan jalan jerrrr)!

So setelah lama berkenalan hampir 6 tahun...dan berpacaran hampir 3 tahun lebih dan melalui saat2 percintaan yg mcm2....up down together..akhirnya Alhamdulillah dengan izin Allah SWT...dan restu kedua-dua ibu dan ayah serta keluarga..maka tarikh telah ditetapkan pada 23.09.2012, rombongan daripada pihak laki from Ipoh Mali...datang la ke Pulau Mutiara..ingin merisik anak mami penang... utk anak lelaki mereka..... this is my first time bertemu dgn bakal MIL ok!! kitaorg ni mcm org2 dulu sikit..mak ayah sgt menitik beratkan bab2 kesopanan dan kesusilaan gittewww! Ana tak pernah pergi rumah family hasrul....mak dia tak suka...mak ana tak suka...ana pun tak suka...haha...bukan ana tak suka...ana pemalu lah!!! hehe lagi pun takde ikatan...tak brp elok kan.... cuma hasrul shj pernah dtg sekaliiiiii jer umah ana waktu raya tahun 2010...jumpa parents bgtau dia skrg nak berkawan dgn ana...bla2....hehe. 

Termaktubnya pada tarikh 23.09.2012 tersebut..maka dengan izin Allah SWT... ana telah pun selamat ditunangkan bersama dengan En Hasrul Muazam Bin Mustafa Kamal.... tarikh utk mendirikan masjid..bila?? tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuu......... (memg lah kena tunggu..ntah sampai bila la pulak sy nak update bab kawen2 ni..sebab skrg ni sy memg tak brp rajen nak update blog sendiri! wakakaka) So layan jer pic2 di bawah ya! 


Pakcik Hasrul a.k.a Angah a.k.a Tukang cakap utk hari itu

In grey..my future MIL, insyaAllah :)

My fiancee..(weee), future FIL, future uncle...hehe
(Actually HAsrul tak dibenarkan masuk..tapi disebabkan kat luar hujan..abah ana kesian kat dia dan panggil dia masuk utk bacaan doa selamat dan mkn thari bersama..hee)

Hasrul's uncles and kat pintu tu my abg kandung!

Ha...! tudia..sarung cincin dah..(getaq gak ooo time ni!)

Me and my future MIL...Pn Hasbi  :)

Duk control lagi time ni..haihhh..



Lagiii..with Pn Hasbi

Gambar kenangan bersama wanita2 Ipoh Mali ..

My sis pi suap gula penuh sudu! tahan jerk time ni...kalau tak..tau la naseb! 


Makngah Suap gula...ammmm!!! manihnyaaaaaa!

Oh makcik ku pula punya turn


Ok...lps tu.... masuk bilik balik...duk la sorang2...kat luar sedang berjalannya aktiviti hidang menghidang makanan dan menjamu selera!!! huhuhu..lapaq ohhh time ni..tp dah taktau wat apa...maka duk gedik la sorang2 ambik pic sendiri! 









3 comments:

Qaseh Suhaida said...

Tahniah Ana

Semoga jodoh berkekalan ke jinjang pelamin.

sangat2 happy tgk Ana dah jadi tunang orang.

Ana Saphar said...

Alhamdulillah sue... Tq so much... moga Allah mengizinkan jodoh kami berkekalan dunia akhirat... Amin. ;)

SueZ said...

tahniah dan akhirnya.......status - engaged......

hehehehe