BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Wednesday, 18 April 2012

PETUA Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

Salam. Actually dah lama dah niat nak buat satu entry berkaitan PETUA kat dalam my blog ni. Sebab saya suka jugak amalkan petua2 ni (time rajen sahaja lah!) hehehe. So ini adalah entry atau post ana yg pertama berkaitan PETUA! 

Antara yg masih ana amalkan skrg (time rajin tapi selalu jugak la), letak serbuk kayu manis kat tempat bekas jerawat, makan ulam pegaga yg ada pelbagai khasiat utk tubuh badan especially for women. Ermm apa lagi ya... 'tenyeh' tomato kat pipi dan sekitar muka, rendam kaki dengan air panas, scrub badan dengan serbuk beras yg telah di goreng + honey + putih telur. Haaa...byk jugak lah kan! But for today i would like to share about the product I use now dan beberapa petua mcm mana nak hilangkan lingkaran gelap bawah mata atau dalam bahasa english nya kita biasa cakap 'eye bags'. 

Actually ana memg ada masalah eye bags ni dari dulu. Ana tak berapa alert sgt bab2 kecantikan ni sgt dulu. Plak tu kalau nak perfect jaga everything still incurred cost kan! Dulu2 mana ada duit sgt...huhu skrg kerja ni boleh lah..ada duit sendiri..so leh la jaga sedikit bab2 kecantikan ni! Balik pada cerita masalah eye bags ana, my best friend Suhaida Abdul Rahim pun pernah tegur...adoiii... then baru perasan, betul jugak ni... eye bags ana agak ketara! Hermm.. lps tu cuba jugak la duk letak timun, uncang teh...tapi tak brp rajen duk amal. Yang terbaru, iaitu semalam, ana beli Garnier Brightening Eye Roll On kat Watson. Harga asal RM 24.90 tak silap but then after discount, just pay RM 19.90. So cpt2 grab! Hasilnya, Garnier suruh amal sampai 28 hari baru ada hasil....so insyaAllah hasilnya nanti, ana akan update, ok ker tak!



Garnier Brightening Eye Roll On


Selain daripada Garnier...of course la sgt...produk2 lain bykkkkkk sgt kat pasaran utk hilangkan eye bags..but i want to try this one first... yaaa... cheap of course..try dulu tak salahkan! hehehe budget2! Ok beside that, tadi ana duk search info...jumpa juga petua lain yg boleh diamalkan utk hilangkan eye bags. Meh ana kasi kat bawah ni ya! 

1. Sapukan bahagian lebam itu dengan air perahan limau nipis. lakukan beberapa kali; atau
2. Letakkan uncang teh yang telah digunakan setiap hari; atau
3. Letakkan potongan tomato di bahagian mata.
4. Parut buah @ ubi sengkuang, perah airnya dan tampal pada bahagian lebam selama 1/2 jam.




Apa pun masalah yg kita alami, nak ubati sesuatu, kenalah rajin dan amalkan petua tersebut. barulah boleh dapat hasilll...jgn malas k! So selamat beramal yaaa! Haaa! Jgn lupa senyum selalu - petua awet muda tuuuu! ^_^. Salam. papaiiiiiiiiiiiiiii

3 comments:

♥NuR SyAFiQah♥ said...

berkesan ke tak guna garnier tu??kalau berkesan boleh sy cuba jugak nanti :)

Ana Saphar said...

tak lah Syafiqah...tak berkesan sgt...dia ckp dpt lihat kesan dalam 28 hari...but after dah pakai 20 hari...hingga 28 hari..takde apa2 kesan pun. Now..i wanna try another product and brand... ;)

Anonymous said...

saya pun pernah guna product ni , tapi..memang tak berkesan..same je n tak de perubahan :(