BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Saturday, 14 April 2012

APRIL 2012 (sambungan.... story no.3)

12.04.2012 (Khamis)

IPOHHHHH!!! here i am!!!!! Yaariibbbaaa! haha...excited nak tulih ni! ;). 
First of all.... keteringinan utk pergi ke Ipoh ni dah lama sangat tersimpan dan terbuku di dalam hati...! Lama gila tak gi Ipoh....dekat 8 tahun rasanya..terakhir pun pergi dgn my best friend waktu belajar kat U dulu naik bas turun kat Medah Gopeng...penuh nostalgia ok! hehehe... Yang nak sgt pi Ipoh ni bukan pasai apa....my Mr Ipoh always touch down penang utk meet ana...ana tak pernah pergi sana. Dia langsung tak pernah kisah dan tak pernah merungut. So dalam hati ni memg duk niat, one day i will go Ipoh jugak before get married with him..yerlah nak tau jalan siap2, kot2 esok ni nak pi tempah baju pengantin kat Ipoh kan senang...leh pergi sendiri dah! So... Pada tghari hari Khamis tersebut, ana still on leave..ana ambik cuti start from 11.04.2012 sampai la 15.04.2012. Sgt berbaloi! Ok sambung story. So hari khamis tghari tu... lps dah settle2 keje kat umah..drive alone ke umah maktok kat Simpang Ampat, Bukit Tambun. So pergi umha maktok ikut highway..relax sikit. Dlm on the way tu, dalam hati duk ingat...best jugak kalau hari ni gi Ipoh...semalam dah jumpa abg..so harini mcm leh wat surprise kalau gi Ipoh. Bukan la tujuan utama nak wat surprise ke apa..cuma nak tau jalan ja..itu motif utama! hehehe. Then ana terpikir..ana tak berapa berani nak drive sorang2! Ok niat tu masih tergantung. Maka ana dah sampai umah maktok. 

Akbar, my dear cousin kebetulan cuti arini sebab dia nak ambik lesen motor, plak tu dia balik awal, dia dah lulus ambik ujian tu. Dia sampai umah pukul 12 lebih...oh oh dalam hati dah rasa mcm bersemangat ukt ke Ipoh semula sebab dia lah yg boleh jadi peneman utk diri ku.lagipun kitaorg memg sgt close...so selesa lah kalau bawa dia! hehehe...Plan nak keluar ngan mam tak jadi..so change to go to Ipoh. Lps solat zuhur...tny kat mama, walaupun risau dia tak bagi...at last dia bagi..yaAllah gumbira gilaaaa ok!!!! ;p. Then siap2....now...its the time!!!! Journey to Ipoh is starttttttt!!!! Yeahhhh sgt best...relax and feel cool jer bawa..dgn keadaan cuaca yg sgt cool....redup2...tapi tak hujan...Alhamdulillah...bertolak dari Penang kul 3.00 sampai dekat 4.30. Actually tak nak bgtau langsung kat Mr Ipoh...tapi time dekat dah nak keluar tol...dua2 org, Ana and my cousin taktau nak exit mana! haha...so kena lah call my sayang jugak! My sayang sgt happy waktu dia tau im in Ipoh!!! hehehe..saya pun sgt suka! ;p. Sampai sudah Ipoh...dia ajak pergi makan dekat Mee Rebus Ramli. Haa..memg ana penah bgtau dia..Mee Rebus Ramli ni pernah masuk Jalan2 Cari Makan. So ana kata...memg satu hari ana nak try rasa. So tanpa ana minta..dia terus jer ajak pergi makan kat sana. Haaa..kat bawah ni ana letak sign board and gambar mee rebus dan gambar 'body guard' saya jugak! Mee rebus biasa harga nya RM 4.00 shj (tgk kat senarai harga yg diletak dalam kedai) sedap! Yang dalam gambar kat bawah ni, yg special ada ayam..tak tau brp, Mr Ipoh bayorrr! Alhamdulillah..tq sayang! hehehe






Dah habis makan tu, solat asar sat kat dlm kedai Mee Rebus Ramli tu, surau dan toilet disediakan..oklah selesa. Then Mr Ipoh bawak gi jalan2 kat Ipoh. Cadang nya nak singgah sekejap jer, tapi dah alang2 dah sampai...dia pun excited nak tunjuk Ipoh kat org Penang ni..so saya pun sudi jerlah utk ikut! hhehehe. MAcam2 tempat dia tunjuk. Taman Meru, Bercham, way nak pergi rumah dia, Sek Men Tunku Abdul Rahman (sekolh budak2 pandai katanya), dataran, MBI main office, taman rekreasi kat Jalan Brash, pastu dataran D.R (yer ker..tak ingat!) yg ada Taman Jepun tu..., pastu Hospital KPJ, Hospital Ipoh, Istana2 yg ada, rumah Menteri Besor Ipoh, umah2 pegawai kerajaan, Masjid negeri dan lain2...sekadar pusing2 dlm kete jer. Sempat lah jugak ambik beberapa pic kat taman/dataran D.R. hehehe. Lps tu dlm kul 7.00 balik semula ke office abg dan sedia utk solat Maghrib. Lps tu dalam kul 8.00 bertolak balik ke Penang....sob3...sedeyy! Nasib ada Akbar..kalau tak...mau jadi drama queen sat..memg kalau time nak balik, shazuana akan jadi drama queen dgn hasrul muazam.... i kan sensitif! haihhh. Apa pun..alhamdulillah...even sempat spend time dalam 3 jam....tapi rasa sgt happy dan puas hati sebab akhirnya dpt jugak jejak kaki ke Ipoh dan meet my dear soulmate there! When he happy, im feeling double triple happy!!! Alhamdulillah...thank you to Allah kerana perjalanan pergi dan balik Ipoh Penang selamat hendaknya. Alhamdulillah.... ;)

I love U my Mr Ipoh! 

1 comments:

AiRa said...

wah..romantisnya..cpt2 la kawen..hehe