BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Friday, 13 April 2012

APRIL 2012 (sambungan.... story no.2)

Ok now sambungan story no.2! heheh

11.04.2012 (Rabu)

Hari Selasa. Alhamdulillah segala perjalanan untuk Audit Luaran ISO 9001:2008 berjalan dgn lancar. Kebetulan esok cuti Pertabalan Agung, so sgt2 seronok lah. Kerja habis, esok boleh lacuti dgn tenang dan aman. Beside, tomorrow nak dating ngan cik abe! hehehe.

Rabu 11.04.2012. Ok mcm biasa go to jetty Butterworth nak fetch Mr Ipoh. He came to Penang by bus! Teringin sgt nak pi Ipoh because sepanjang bersama dgn dia, dia yg selalu turun Penang. I never go there yet...lama gila dah tak pi Ipoh. dekat 8 tahun lebih kot! huhu... He do not trust me to drive alone from Penang to Ipoh. Ana sendiri pun memg tak berani! hehe. Sambil tunggu dia...bosan2... i tak my pic dulu..pulak tu tadi try eyeshadow dgn mix colour yg tak penah buat. So Ana  pun ambik 'photgedix' (bak kata org2 skrg).


Taking our lunch at Pizza Hut ~ dua2 dah boooolatt! 

Kemudian, after dia dah sampai, kitaorg plan nak pi tgk cinema.. taktau citer apa, nak main terjah jer sat lagi kat Prangin Mall, Penang. Sebab kalau nak jalan2 cuaca sekejap panas, sekejap mcm nak hujan. SO better duk dlm shopping complex ja! Dah sampai, kitaorg decide nak tgk citer Battleship. Rihanna berlakon beb! Ikutkan kalau tak silap, citer tu baru keluar..so layan jer. Ramai gile yg tgk! And keseluruhan citer dia... i give 4 star! not bad! Before tgk cinema tu masih ada 1j 15 min before the cinema 'on seating', so kitaorg pergi makan dulu kat pizza hut... 

Ok sejurus sahaja keluar cinema around 4.40pm tak silap....kemudian suasana dlm Prangin Mall jadi kelam kabut..this is what my status i had update in my fb ~ 

''YaAllah harini dlm sejarah hidup jugak la..merasai saat2 getir! At Prangin Mall Penang, Habis tgk cinema Battleship pukul 4.30...jalan to tet to tet..tiba2 budak2 cina kat belakang kelam kabut semacam..apsal budak2 ni? waktu trn escalator, perasan semua org pakat lari ...dlm hati tak pikir laen..pikir yaAllah ada PENJENAYAH ka???? huwaaa tapi tak dgr bunyi pistol ke polis ke...pastu tny cina kat belakang..knp ya diaorg lari2? ada earthquake la...Ya Allah!!! i runnnnn!!!!! tgk2 ramai gila dan jam dah kat luar prangin! dalam hati tak berhenti doa....;( Alhamdulillah after 15min dpt escape dari building! Then dpt call dari mama...mama pun rasa shaking..ana tak rasa apa pun..sebab tu tny kat org..huhu. Mari terus berdoa agar selamat Pulau Pinang dan Malaysia dari bencana tsunami.... ;(''. 

Serius...memg takut sgt time tu! Tapi citer di sebalik fb ni ialah...sebenarnya kitaorg berdua langsung tak rasa gegaran waktu jalan keluar dari cinema dan atas escalator nak turun tu... beside another things pulak, waktu ana lari bersama Mr Ipoh nak keluar dari building tu sebenarnya, Mr Ipoh dlm muka yg sgt cool ok! Dia langsung tak panik tapi muka jer serius sikit sambil tgk keliling. Then kitaorg risau, tiket dia nak balik Ipoh kul 6.00pm...jam skrg pukul 4.50pm! Oh no...! At last dia ckp...kita ambik kete kat basement skrg! Haaa! gila takut...nak masuk building tu balik!!! @_@ jenuh duk doa! Pray to Allah for our safety! Time nak masuk dlm Prangin Mall tu, dah jadi lengang....semua org tutup kedai dan tinggal beberapa kerat jer yg tak keluar. Pergi kat basement, lari2 kitaorg masuk dlm kete...and now jam pulak dah!!! Semua pakat nak escape dari building tu! Jenuh sabar dan terus berdoa...Mr Ipoh still cool and serious while im still feeling uneasy in that situation....then he said to me 'sayang tolong jgn panik boleh tak?'! Huhuhu how come i can feel 'nothing happen' in that situation my dear (dlm hati jer)! huhuhu.


Around 15min, Alhamdulillah we can escape from the building. Cepat2 drive keluar dari Island. Dalam kete dgr Hot Fm, baru tau kata ada gemba bumi dan tsunami berlaku di Aceh dan India...Balik2 on fb...ramai gila update pasal gempa bumi yg berlaku di Aceh. Astaghfirullah... ya Allah....ujiam mu datang sekali lagi di Bumi Aceh! Pray for them ....and then! Ana duk atas kerusi sambil update status kat fb...ana plak rasa goyang!!!! rasa mcm beralun dan mula pening..rasanya dekat 10-15 saat kot! Kwn2 dan cousin pun update kat fb mcm tu! Ya Allah memg takut. Mlm tu lps solat isya...ana mengaji....minta Allah lindung negeri Pulau Pinang, Malaysia dan juga mangsa2 di Aceh dan India serta Thailand.... Alhamdulillah sekali lagi..esok tu dgr..amaran tsunami di Malaysia di tarik balik...Syukur padamu Ya Allah..... tapi sgt tragis la hari 11.04.2012. 


0 comments: