BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Friday, 20 April 2012

Wordless Friday ~ ENDless LOVE

My love, there's only you in my life
The only thing that's bright
My first love, you're every breath that I take
You're every step I make


And I, I want to share
All my love with you
No one else will do



And your eyes, your eyes, your eyes
They tell me how much you care
Oh yes, you will always be
My endless love


Two hearts, two hearts that beat as one
Our lives have just begun
Forever, I'll hold you close in my arms
I can't resist your charms


And love, oh love
I'll be a fool for you, I'm sure
You know I don't mind
Oh, you know I don't mind


'Cause you, you mean the world to me
Oh, I know, I know
I've found, I've found in you
My endless love


Ohh, and love, oh, love
I'll be that fool for you, I'm sure
You know I don't mind
Oh, you know I don't mind


And yes, you'll be the only one
'Cause no one can deny
This love I have inside
And I'll give it all to you
My love, my love, my love
My endless love



























Wednesday, 18 April 2012

PETUA Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

Salam. Actually dah lama dah niat nak buat satu entry berkaitan PETUA kat dalam my blog ni. Sebab saya suka jugak amalkan petua2 ni (time rajen sahaja lah!) hehehe. So ini adalah entry atau post ana yg pertama berkaitan PETUA! 

Antara yg masih ana amalkan skrg (time rajin tapi selalu jugak la), letak serbuk kayu manis kat tempat bekas jerawat, makan ulam pegaga yg ada pelbagai khasiat utk tubuh badan especially for women. Ermm apa lagi ya... 'tenyeh' tomato kat pipi dan sekitar muka, rendam kaki dengan air panas, scrub badan dengan serbuk beras yg telah di goreng + honey + putih telur. Haaa...byk jugak lah kan! But for today i would like to share about the product I use now dan beberapa petua mcm mana nak hilangkan lingkaran gelap bawah mata atau dalam bahasa english nya kita biasa cakap 'eye bags'. 

Actually ana memg ada masalah eye bags ni dari dulu. Ana tak berapa alert sgt bab2 kecantikan ni sgt dulu. Plak tu kalau nak perfect jaga everything still incurred cost kan! Dulu2 mana ada duit sgt...huhu skrg kerja ni boleh lah..ada duit sendiri..so leh la jaga sedikit bab2 kecantikan ni! Balik pada cerita masalah eye bags ana, my best friend Suhaida Abdul Rahim pun pernah tegur...adoiii... then baru perasan, betul jugak ni... eye bags ana agak ketara! Hermm.. lps tu cuba jugak la duk letak timun, uncang teh...tapi tak brp rajen duk amal. Yang terbaru, iaitu semalam, ana beli Garnier Brightening Eye Roll On kat Watson. Harga asal RM 24.90 tak silap but then after discount, just pay RM 19.90. So cpt2 grab! Hasilnya, Garnier suruh amal sampai 28 hari baru ada hasil....so insyaAllah hasilnya nanti, ana akan update, ok ker tak!



Garnier Brightening Eye Roll On


Selain daripada Garnier...of course la sgt...produk2 lain bykkkkkk sgt kat pasaran utk hilangkan eye bags..but i want to try this one first... yaaa... cheap of course..try dulu tak salahkan! hehehe budget2! Ok beside that, tadi ana duk search info...jumpa juga petua lain yg boleh diamalkan utk hilangkan eye bags. Meh ana kasi kat bawah ni ya! 

1. Sapukan bahagian lebam itu dengan air perahan limau nipis. lakukan beberapa kali; atau
2. Letakkan uncang teh yang telah digunakan setiap hari; atau
3. Letakkan potongan tomato di bahagian mata.
4. Parut buah @ ubi sengkuang, perah airnya dan tampal pada bahagian lebam selama 1/2 jam.




Apa pun masalah yg kita alami, nak ubati sesuatu, kenalah rajin dan amalkan petua tersebut. barulah boleh dapat hasilll...jgn malas k! So selamat beramal yaaa! Haaa! Jgn lupa senyum selalu - petua awet muda tuuuu! ^_^. Salam. papaiiiiiiiiiiiiiii

Saturday, 14 April 2012

APRIL 2012 (sambungan.... story no.3)

12.04.2012 (Khamis)

IPOHHHHH!!! here i am!!!!! Yaariibbbaaa! haha...excited nak tulih ni! ;). 
First of all.... keteringinan utk pergi ke Ipoh ni dah lama sangat tersimpan dan terbuku di dalam hati...! Lama gila tak gi Ipoh....dekat 8 tahun rasanya..terakhir pun pergi dgn my best friend waktu belajar kat U dulu naik bas turun kat Medah Gopeng...penuh nostalgia ok! hehehe... Yang nak sgt pi Ipoh ni bukan pasai apa....my Mr Ipoh always touch down penang utk meet ana...ana tak pernah pergi sana. Dia langsung tak pernah kisah dan tak pernah merungut. So dalam hati ni memg duk niat, one day i will go Ipoh jugak before get married with him..yerlah nak tau jalan siap2, kot2 esok ni nak pi tempah baju pengantin kat Ipoh kan senang...leh pergi sendiri dah! So... Pada tghari hari Khamis tersebut, ana still on leave..ana ambik cuti start from 11.04.2012 sampai la 15.04.2012. Sgt berbaloi! Ok sambung story. So hari khamis tghari tu... lps dah settle2 keje kat umah..drive alone ke umah maktok kat Simpang Ampat, Bukit Tambun. So pergi umha maktok ikut highway..relax sikit. Dlm on the way tu, dalam hati duk ingat...best jugak kalau hari ni gi Ipoh...semalam dah jumpa abg..so harini mcm leh wat surprise kalau gi Ipoh. Bukan la tujuan utama nak wat surprise ke apa..cuma nak tau jalan ja..itu motif utama! hehehe. Then ana terpikir..ana tak berapa berani nak drive sorang2! Ok niat tu masih tergantung. Maka ana dah sampai umah maktok. 

Akbar, my dear cousin kebetulan cuti arini sebab dia nak ambik lesen motor, plak tu dia balik awal, dia dah lulus ambik ujian tu. Dia sampai umah pukul 12 lebih...oh oh dalam hati dah rasa mcm bersemangat ukt ke Ipoh semula sebab dia lah yg boleh jadi peneman utk diri ku.lagipun kitaorg memg sgt close...so selesa lah kalau bawa dia! hehehe...Plan nak keluar ngan mam tak jadi..so change to go to Ipoh. Lps solat zuhur...tny kat mama, walaupun risau dia tak bagi...at last dia bagi..yaAllah gumbira gilaaaa ok!!!! ;p. Then siap2....now...its the time!!!! Journey to Ipoh is starttttttt!!!! Yeahhhh sgt best...relax and feel cool jer bawa..dgn keadaan cuaca yg sgt cool....redup2...tapi tak hujan...Alhamdulillah...bertolak dari Penang kul 3.00 sampai dekat 4.30. Actually tak nak bgtau langsung kat Mr Ipoh...tapi time dekat dah nak keluar tol...dua2 org, Ana and my cousin taktau nak exit mana! haha...so kena lah call my sayang jugak! My sayang sgt happy waktu dia tau im in Ipoh!!! hehehe..saya pun sgt suka! ;p. Sampai sudah Ipoh...dia ajak pergi makan dekat Mee Rebus Ramli. Haa..memg ana penah bgtau dia..Mee Rebus Ramli ni pernah masuk Jalan2 Cari Makan. So ana kata...memg satu hari ana nak try rasa. So tanpa ana minta..dia terus jer ajak pergi makan kat sana. Haaa..kat bawah ni ana letak sign board and gambar mee rebus dan gambar 'body guard' saya jugak! Mee rebus biasa harga nya RM 4.00 shj (tgk kat senarai harga yg diletak dalam kedai) sedap! Yang dalam gambar kat bawah ni, yg special ada ayam..tak tau brp, Mr Ipoh bayorrr! Alhamdulillah..tq sayang! hehehe






Dah habis makan tu, solat asar sat kat dlm kedai Mee Rebus Ramli tu, surau dan toilet disediakan..oklah selesa. Then Mr Ipoh bawak gi jalan2 kat Ipoh. Cadang nya nak singgah sekejap jer, tapi dah alang2 dah sampai...dia pun excited nak tunjuk Ipoh kat org Penang ni..so saya pun sudi jerlah utk ikut! hhehehe. MAcam2 tempat dia tunjuk. Taman Meru, Bercham, way nak pergi rumah dia, Sek Men Tunku Abdul Rahman (sekolh budak2 pandai katanya), dataran, MBI main office, taman rekreasi kat Jalan Brash, pastu dataran D.R (yer ker..tak ingat!) yg ada Taman Jepun tu..., pastu Hospital KPJ, Hospital Ipoh, Istana2 yg ada, rumah Menteri Besor Ipoh, umah2 pegawai kerajaan, Masjid negeri dan lain2...sekadar pusing2 dlm kete jer. Sempat lah jugak ambik beberapa pic kat taman/dataran D.R. hehehe. Lps tu dlm kul 7.00 balik semula ke office abg dan sedia utk solat Maghrib. Lps tu dalam kul 8.00 bertolak balik ke Penang....sob3...sedeyy! Nasib ada Akbar..kalau tak...mau jadi drama queen sat..memg kalau time nak balik, shazuana akan jadi drama queen dgn hasrul muazam.... i kan sensitif! haihhh. Apa pun..alhamdulillah...even sempat spend time dalam 3 jam....tapi rasa sgt happy dan puas hati sebab akhirnya dpt jugak jejak kaki ke Ipoh dan meet my dear soulmate there! When he happy, im feeling double triple happy!!! Alhamdulillah...thank you to Allah kerana perjalanan pergi dan balik Ipoh Penang selamat hendaknya. Alhamdulillah.... ;)

I love U my Mr Ipoh! 

Friday, 13 April 2012

APRIL 2012 (sambungan.... story no.2)

Ok now sambungan story no.2! heheh

11.04.2012 (Rabu)

Hari Selasa. Alhamdulillah segala perjalanan untuk Audit Luaran ISO 9001:2008 berjalan dgn lancar. Kebetulan esok cuti Pertabalan Agung, so sgt2 seronok lah. Kerja habis, esok boleh lacuti dgn tenang dan aman. Beside, tomorrow nak dating ngan cik abe! hehehe.

Rabu 11.04.2012. Ok mcm biasa go to jetty Butterworth nak fetch Mr Ipoh. He came to Penang by bus! Teringin sgt nak pi Ipoh because sepanjang bersama dgn dia, dia yg selalu turun Penang. I never go there yet...lama gila dah tak pi Ipoh. dekat 8 tahun lebih kot! huhu... He do not trust me to drive alone from Penang to Ipoh. Ana sendiri pun memg tak berani! hehe. Sambil tunggu dia...bosan2... i tak my pic dulu..pulak tu tadi try eyeshadow dgn mix colour yg tak penah buat. So Ana  pun ambik 'photgedix' (bak kata org2 skrg).


Taking our lunch at Pizza Hut ~ dua2 dah boooolatt! 

Kemudian, after dia dah sampai, kitaorg plan nak pi tgk cinema.. taktau citer apa, nak main terjah jer sat lagi kat Prangin Mall, Penang. Sebab kalau nak jalan2 cuaca sekejap panas, sekejap mcm nak hujan. SO better duk dlm shopping complex ja! Dah sampai, kitaorg decide nak tgk citer Battleship. Rihanna berlakon beb! Ikutkan kalau tak silap, citer tu baru keluar..so layan jer. Ramai gile yg tgk! And keseluruhan citer dia... i give 4 star! not bad! Before tgk cinema tu masih ada 1j 15 min before the cinema 'on seating', so kitaorg pergi makan dulu kat pizza hut... 

Ok sejurus sahaja keluar cinema around 4.40pm tak silap....kemudian suasana dlm Prangin Mall jadi kelam kabut..this is what my status i had update in my fb ~ 

''YaAllah harini dlm sejarah hidup jugak la..merasai saat2 getir! At Prangin Mall Penang, Habis tgk cinema Battleship pukul 4.30...jalan to tet to tet..tiba2 budak2 cina kat belakang kelam kabut semacam..apsal budak2 ni? waktu trn escalator, perasan semua org pakat lari ...dlm hati tak pikir laen..pikir yaAllah ada PENJENAYAH ka???? huwaaa tapi tak dgr bunyi pistol ke polis ke...pastu tny cina kat belakang..knp ya diaorg lari2? ada earthquake la...Ya Allah!!! i runnnnn!!!!! tgk2 ramai gila dan jam dah kat luar prangin! dalam hati tak berhenti doa....;( Alhamdulillah after 15min dpt escape dari building! Then dpt call dari mama...mama pun rasa shaking..ana tak rasa apa pun..sebab tu tny kat org..huhu. Mari terus berdoa agar selamat Pulau Pinang dan Malaysia dari bencana tsunami.... ;(''. 

Serius...memg takut sgt time tu! Tapi citer di sebalik fb ni ialah...sebenarnya kitaorg berdua langsung tak rasa gegaran waktu jalan keluar dari cinema dan atas escalator nak turun tu... beside another things pulak, waktu ana lari bersama Mr Ipoh nak keluar dari building tu sebenarnya, Mr Ipoh dlm muka yg sgt cool ok! Dia langsung tak panik tapi muka jer serius sikit sambil tgk keliling. Then kitaorg risau, tiket dia nak balik Ipoh kul 6.00pm...jam skrg pukul 4.50pm! Oh no...! At last dia ckp...kita ambik kete kat basement skrg! Haaa! gila takut...nak masuk building tu balik!!! @_@ jenuh duk doa! Pray to Allah for our safety! Time nak masuk dlm Prangin Mall tu, dah jadi lengang....semua org tutup kedai dan tinggal beberapa kerat jer yg tak keluar. Pergi kat basement, lari2 kitaorg masuk dlm kete...and now jam pulak dah!!! Semua pakat nak escape dari building tu! Jenuh sabar dan terus berdoa...Mr Ipoh still cool and serious while im still feeling uneasy in that situation....then he said to me 'sayang tolong jgn panik boleh tak?'! Huhuhu how come i can feel 'nothing happen' in that situation my dear (dlm hati jer)! huhuhu.


Around 15min, Alhamdulillah we can escape from the building. Cepat2 drive keluar dari Island. Dalam kete dgr Hot Fm, baru tau kata ada gemba bumi dan tsunami berlaku di Aceh dan India...Balik2 on fb...ramai gila update pasal gempa bumi yg berlaku di Aceh. Astaghfirullah... ya Allah....ujiam mu datang sekali lagi di Bumi Aceh! Pray for them ....and then! Ana duk atas kerusi sambil update status kat fb...ana plak rasa goyang!!!! rasa mcm beralun dan mula pening..rasanya dekat 10-15 saat kot! Kwn2 dan cousin pun update kat fb mcm tu! Ya Allah memg takut. Mlm tu lps solat isya...ana mengaji....minta Allah lindung negeri Pulau Pinang, Malaysia dan juga mangsa2 di Aceh dan India serta Thailand.... Alhamdulillah sekali lagi..esok tu dgr..amaran tsunami di Malaysia di tarik balik...Syukur padamu Ya Allah..... tapi sgt tragis la hari 11.04.2012. 


APRIL 2012

Salam. This is my first writing/entry about myself and my love... :) before this ada rasa nak tulis..especially tentang tempat2 di Penang yg kitaorg dah tour bersama! hehehe.. but this time.. its quite different..for myself lah... this is about my story and my love that i will never story to others...just exclusively in my blog only! hehehe (sebab bukann ramai follower pun kan..so senang!). 

APRIL 2012? Why? because ada 3 cerita TENTANG KAMI pada bulan April 2012.... surprise...tragedi panik.....& surprise!!! hehehe. Ini lah catatanku..... 

06.04.2012 (Jumaat)
Ok. Rabu malam Khamis, dapat call from my Mr Ipoh. We had discussed about something..but the conversation end ''its not so good'. Ana mcm merajuk sikit la dgn kenyataannya itu..(benda kecik jer pun, but later im feel ok dah pun). 
Tomorrow morning, Khamis pagi.. at the office he called me but suddenly my voice mcm merajuk2 jer ckp ngan dia (moody tetibe..sebab 'peot' kot!). and then suddenly jugak Mr Ipoh mcm nak marah...'sayang ni knp, asal abg bantah sikit nak tarik muka, susah lah mcm ni nak berkomunikasi!' Oh oh...first time Mr Ipoh marah saya pagi2, kat office plak tu. Then rasa tak seronok lah dia marah..tiba2 rasa bersalah! huhuhu...takde niat nak merajuk pun! Nak dekat half day..rasa tak brp tenang..buat keja dgn tak sepenuh hati! 
Ok kemudian terfikir sesuatu! Nak pujuk my Mr Ipoh!!! Sebenarnya dulu2 ada terpikir nak wat surprise kat dia..tp tak penah termakbul. So this time kira surprise+pujuk! hehe. Cepat2 surf tenet, find out sumthing that can be deliver to him! Roses or any flowers? No! No! chocolate... hermm try cari.. tp pilihan yg ada dgn masa yg singkat mcm tak brp menarik.. and at last! Butter Cheese Cake jadi pilihan! find out one blogger staying at Ipoh, then call her. Ok by today she cannot deliver the cake yet, tak sempat lah dik oi! Esok tengahari boleh! Ok lah..asal boleh deliver..!Arrange punya arrange..settle dah order with the details info to the kakak buat kek tu! and now...
06.04.2012! Pagi2 akak tu mesej...'' brp no hp dia, akak tertinggal kat ofis''.  Aik...kata nak antar tghari, takkan pagi2 dah siap kot.. (jam menunjukkan pukul 8.15am). Reply her message. Then takpelah..maybe dia nak standby jer...before friday pray dia hantar la kot. Ok..suddenly..got a call from my Mr Ipoh. 'Sayang, sayang ke yg hantar kek ni kat abg?''.  ''Yes i am''..hehe from his voice i know...he did not angry on me anymore. dah tak majuk dah..dah tak marah dah...lagipun dia kalau marah sekejap jer..tetapi selepas dari marah tu mesti diikuti dgn kata2 nasihat...hermmmm thats my love one! Here im attaching a few pictures from my personal folder! :)

Dia tgh malu dgn officemate sebab dpt kek! hehehe


Malu malu tetap potong kek! 



Another reason buat die shy2 cause 'Sunshine' hehe... i really love u my sunshine! ;)