BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Monday, 26 March 2012

My New Look!

Aaa ha! What the meaning of this title entry by today? ermm...guess what? Actually ceritanya mcm ni.... ana ni memg selalu alami tekanan darah rendah atau dalam bahasa inggeris nya (English Education!) adalah Low Blood Pressure. So...one day bila ana pergi ke klinik... Dr check tiba2 time tu pressure mcm sedikit normal..if im not mistaken around 100/70 kottt! hehee. Then dia advice ...awak ni cuba pergi check mata.... ha... so..dia kata kdg2 kita pening ni  bukan sebab tekanan darah rendah saja (in my case lah)..kdg2 urat mata kita tu sakit then dia akan kacau sekitar area forehead dan mata kita..sebab kita perlu kan cermin mata! Oh no...saya tak suka berkaca mata!!!  tau tak sebab apa..? rasa mcm mengganggu original look of my face dah lagi satu time driving...saya ni jenis suka melaram sunglasses!! hehehehehe...... tp takperlah demi utk mata saya (anugerah Allah SWT yg tak ternilai) maka saya pun decide utk check mata di kemudian harinya.

Ok....tiba masanya utk pergi check mata... Alhamdulillah...hasilnya ana hanya 'silau'...tak la sampai rabun jauh tu byk sgt. So...saya hanya perlu pakai bila duk ngadap komputer dan driving malam (takperlah kan...drive mlm2 bukan perlu pakai sunglasses pun! kehkehkehkeh) ntah apa2!!

Sebenarnya dah pi check up mata tu dari last year...tp malas nak buat! But recently ana nyer blood pressure still suka rendah...at the same time bila tgk komputer...yaAllah lagi la saket mata ni! tak tahan dah..sampai nak tgk pc pun rasa mcm area mata ni 'menekan' jerk! Ok...then last Thursday ana terus decide pergi JJ (jaya jusco), cari kedai spek..terus check mata and buat. Err....byk sgt design cermin mata lah..ana prefer yg jenis plastik...full frame. Then pilih2 ambik la satu design then dia ckp lagi sejam siap (around 8:00pm) . Ok! Time tu jam menunjukkan pukul 7:09pm. So im deciding to go to 'Surau' first... solat maghrib dulu...Ok! settle! after that jalan2 kat F.O.S sat...then terus pergi ambik my cermin mata! Erm....after try tu...(dalam hati kata..ala knp mcm tak cantik pulak aku tgk design ni dgn muka aku...nmpk tak brp suit lah!) aiyooo..dah bayaq kan! Ok jer lah..lagipun nak pakai time ngadap komputer jer! so...no hal! hahaha. Here is my new look!

Capture 1


Capture 2

Caption 3 (today! heheh)


Ok2! Dah2! Jom sambung wat keje wahai Ana! hehehe. Opss but b4 that....nak tagged kat my sunshine lah..dia tak tgk lagi my new look in this glasses! apa la dia nak komen nanti?! haihh...  To my bestfren Suhaidayaty...ok tak? komen2! hahaha.... sue kan rajen komen! ^_^. tataaaaaaaaaaaaaaa everybody! Love as always! (ikut kata Dr Sheikh Muszaffar dalam fb die!) ngeh2! 

2 comments:

Qaseh Suhaida said...

Ana: New Look yeee...kalo I komen jgn marah tau...ikhlas dr hati ini




U look like untie laa...Su rasa U Sunshine will agree with me...hu huuu

Ana Saphar said...

Hahahahaha...ana dah agak dah! kan waktu ana try tu ana dah mcm leh agak..mcm tak suit jer kan... tp apakan daya sue...dah beli pun...takkan nak pi tukaq pulak! hehehe. Haihh nyesal jugak...ana ni bab nak pilih memilih design up to date kdg2 FAIL!! huhuhu... takpe sue..ana terima komen sue dgn hati yg penuh terbuka! ngeh3...makcik pun makcik lah! hehe ;p