BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Tuesday, 27 March 2012

Benefits of Drinking VITAGEN!!!

Tadi post pasai suka minum VITAGEN! Tiba2 diriku rasa nak share tentang kebaikan minum vitagen ni! Jom baca!! (took from this link ----> for more info click here ok! http://www.vitagen.com.my/benefits.html )


The Benefits of Drinking VITAGEN



VITAGEN supplements your diet with billions of good bacteria called ‘Lactobacillus acidophilus’ and 'lactobacillus casei' from Chr. Hansen’s Laboratories of Denmark. VITAGEN helps your body stimulate a stronger immune system and improves your digestion process.

VITAGEN also comes with:


  • Probiotic Cultures – to aid digestion, suppress the growth of harmful bacteria & improve gastrointestinal health and helps maintain a healthy digestive system.
  • Prebiotic Cultures (VITAGEN Collagen only)– to aid digestion, supplement probiotic cultures and support the growth of good bacteria within the intestines.

The benefits of lactobacillus acidophilus and lactobacillues casei in VITAGEN


  • Helps to stabilize the intestinal flora - a balance of good bacteria and harmful bacteria. If the imbalance persists, high levels of harmful bacteria could leave us more vulnerable to infection and bowel cancer
  • Helps with digestion and absorption of vital nutrients from the food we eat.
  • Helps to reduce the risk of intestinal distubances such as constipation, diarrhoea, ulcers, bloating, belching, bad breathe, heartburn or even nausea.
  • Helps to boost body resistance by surpressing the growth of harmful bacteria which might be capable of producing carcinogens
  • Helps to replenish a healthy colon of good intestinal bacteria in the body, especially after taking antibiotics when both good and harmful bacteria may be killed.
  • Helps to improve bowel movement.
  • Helps to improve tolerance to milk and reduce milk allergy






Haa....yg kat atas ni..version english... yg link lagi satu ni..... die menjawab soalan2 berkaitan Khasiat Vitagen dalam malay version! Jom... tambah info...check it out!!! -----> http://nakcariduit.wordpress.com/2008/08/14/vitagen-no1-minuman-susu-berkultur-baik-untuk-penghadaman-anda/














BREAKFAST FAVOURITES

Ok.... duk tgh wat keje filing tadi..kemas2 meja dan 'pending file' then nak 'take 5' sat! Herm...blogging!
Harini nak tulis pasai apa erk? hermmm... mengikut kpd tajuk posting by today lah...iaitu my breakfast favourites atau dalam bhs ibunda ku... sarapan kegemaran. Apa yg anda2 di luar sana suka ambik utk sarapan? For me.. ada satu menu yg mungkin susah utk dilepaskan...especially on working days..sebab mudah utk di dapati di kedai yg ber'jiran' dgn opisku! hehehe.. apakah menu tersebut....? Jom tgk!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Nidiaaaaaa! VITAGEN!!! 









Hhehehehe.... boleh dikatakan every morning ana akan minum Vitagen..paling tidak lah.... sekali utk seminggu! haaa! Pulak tu ana nanti beli yg perisa biasa tu..yg warna putih..sebab rasa asli. Vitagen ni kena minum time sejuk2..kalau dah tak sejuk...manihhh! (*manih = manis -bhs utara ). So kalau dpt minum tu kan..rasa fresh nyer usus ku! hahaha. Yg pic kat atas tu...ada 2 sebab time tu memg teringin nak minum Vitagen yg perisa pineapple@nenas! Sedap tau! jarang ada..so dah ada aritu..terus ambik 2. Biasanya kalau ana beli..ana akan beli satu jerk..kwn2 opis yg dah sedia maklum dgn Shazuana yg sgt suka Vitagen ni akan tny...cukup ka satu tu? My answer....yes cukup! Ntah la... rasa mcm bila minum satu botol tu dah cukup.

Tapi yg 'bagusnya' saya ni... saya bukan nak beli 5 sekali..jimat kan..ni duk gagah pi beli satu satu satu..setiap kali nak beli..so setiap satu tu kena lah byr singgit singgit singgit! Bukan tak nak beli 5 botol sekali... tp kat opis ni peti ais takdak...pulak tu kalau beli bw balik kat umah...nanti saya balik keje..mesti rasa nak capai jer dlm peti ais..so beli lah satu2 ...haha... 'murah hati' kat tauke kedai tu... (yerlah sgt!).

Ok....selamat kembali kpd kerja ku! Lps ni nak buat post pasai bilik opisku...wat2 kenangan..kot2 lah dah berenti esok ni..pi kheja tak tempat laen kan..leh la balik review my own blog..tgk 'ex-room'! hahaha... Jom2 wat keje!

Love as always...
SMS (Shazuana Mohd Saphar) ^_^

Monday, 26 March 2012

My New Look!

Aaa ha! What the meaning of this title entry by today? ermm...guess what? Actually ceritanya mcm ni.... ana ni memg selalu alami tekanan darah rendah atau dalam bahasa inggeris nya (English Education!) adalah Low Blood Pressure. So...one day bila ana pergi ke klinik... Dr check tiba2 time tu pressure mcm sedikit normal..if im not mistaken around 100/70 kottt! hehee. Then dia advice ...awak ni cuba pergi check mata.... ha... so..dia kata kdg2 kita pening ni  bukan sebab tekanan darah rendah saja (in my case lah)..kdg2 urat mata kita tu sakit then dia akan kacau sekitar area forehead dan mata kita..sebab kita perlu kan cermin mata! Oh no...saya tak suka berkaca mata!!!  tau tak sebab apa..? rasa mcm mengganggu original look of my face dah lagi satu time driving...saya ni jenis suka melaram sunglasses!! hehehehehe...... tp takperlah demi utk mata saya (anugerah Allah SWT yg tak ternilai) maka saya pun decide utk check mata di kemudian harinya.

Ok....tiba masanya utk pergi check mata... Alhamdulillah...hasilnya ana hanya 'silau'...tak la sampai rabun jauh tu byk sgt. So...saya hanya perlu pakai bila duk ngadap komputer dan driving malam (takperlah kan...drive mlm2 bukan perlu pakai sunglasses pun! kehkehkehkeh) ntah apa2!!

Sebenarnya dah pi check up mata tu dari last year...tp malas nak buat! But recently ana nyer blood pressure still suka rendah...at the same time bila tgk komputer...yaAllah lagi la saket mata ni! tak tahan dah..sampai nak tgk pc pun rasa mcm area mata ni 'menekan' jerk! Ok...then last Thursday ana terus decide pergi JJ (jaya jusco), cari kedai spek..terus check mata and buat. Err....byk sgt design cermin mata lah..ana prefer yg jenis plastik...full frame. Then pilih2 ambik la satu design then dia ckp lagi sejam siap (around 8:00pm) . Ok! Time tu jam menunjukkan pukul 7:09pm. So im deciding to go to 'Surau' first... solat maghrib dulu...Ok! settle! after that jalan2 kat F.O.S sat...then terus pergi ambik my cermin mata! Erm....after try tu...(dalam hati kata..ala knp mcm tak cantik pulak aku tgk design ni dgn muka aku...nmpk tak brp suit lah!) aiyooo..dah bayaq kan! Ok jer lah..lagipun nak pakai time ngadap komputer jer! so...no hal! hahaha. Here is my new look!

Capture 1


Capture 2

Caption 3 (today! heheh)


Ok2! Dah2! Jom sambung wat keje wahai Ana! hehehe. Opss but b4 that....nak tagged kat my sunshine lah..dia tak tgk lagi my new look in this glasses! apa la dia nak komen nanti?! haihh...  To my bestfren Suhaidayaty...ok tak? komen2! hahaha.... sue kan rajen komen! ^_^. tataaaaaaaaaaaaaaa everybody! Love as always! (ikut kata Dr Sheikh Muszaffar dalam fb die!) ngeh2!