BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Wednesday, 1 February 2012

Career for My Future

Salam.. harini dah 01.02.2012 dah pun...dan menginjak ke bulan 2 tahun 2012 ...cepat jer kan... anyway....recently Ana kerap sekali pikir tentang future...after i married, after i got a baby....to raise up them as a 'human being' yg soleh dan solehah...rasa mcm byk cabaran jer....yes dunia dah menghampiri akhir zaman...dan hampir kiamat...tetapi di dalam Islam, kalau beribadat ia seolah-olah kita nak meninggal esok dan bekerja seolah-olah kita nak hidup 1000 tahun lagi...so maksudnya kita kena sentiasa berfikir untuk mencari sumber pendapatan yang mencukupi untuk kehidupan kita di masa2 depan. Yes! Im now seriously thinking about my future especially after im getting married! Future Plan kena ada...dan Alhamdulillah...the plan had been discussed with my future hubby. His agreed..Alhamdulillah...ya of course now i need to plan and discuss a lot of thing with him now. 

Bukan senang utk kita hidup di atas muka bumi Allah ni...everything is money...ya betul...Allah itu Maha Pemberi Rezeki...dan oleh itu kita sebagai hamba-Nya tak boleh lazy untuk berfikir dan berusaha untuk memajukan diri sendiri! Ana pikir2 balik..lps married insyaAllah ana nak juga wat bisnes. Bisnes mcm2 dah ana pikir...but baru2 ni jer ana rasa..ana telah jumpa satu perniagaan yg ana rasa ana ada minat yg mendalam. Now ana tgh dalam proses pembelajaran and research for all the related info........bersambunggggggggg

Bersambung on (03.02.2012) ...

Herm...now tgh duk 'google2' berkaitan dengan bisnes yang ingin di ceburi....so insyaAllah ana harap sgt2...yang paling penting skrg, ana mohon pada Allah SWT agar apa yg ana rancang untuk tahun ni...akan menjadi  kenyataan dan semuanya berjalan dengan lancar. Kepada sesiapa sahaj di luar sana yang terserempak dgn blog ana dan membaca entry ana utk kali ini....(termasuklah sahabat baik ku yg sentiasa memberi komen utk ....boleh dikatakan utk setiap entry...Suhaidayaty) hehehe....ana ingin berpesan pada diri ana sendiri dan kwn2 di luar sana...sentiasalah kita menjaga solat lima waktu...dan amalkan solat sunat...kalaupun 'liat' utk bgn mlm2 buat tahajjud dan solat2 sunat lain, paling tidak...amalkan SOLAT SUNAT DHUHA DAN BACAAN SURAH AL-WAQIAH dengan ISTIQAMAH (konsisten)....InsyaAllah....hidup kita walau hidup dlm sederhana...tidaklah kaya raya...tp Alhamdulillah..kita akan rasa tenang..bila pagi2 nak pi kerja ..rasa tenang jerk...dan lagi satu...rezeki itu sentiasa ada...tgh2 akhir bulan tu pun ..insyaAllah cukup jer rezeki yg Allah akan beri...Janji Allah itu pastinya benar bukan.... Renung2kan...dan Selamat beramal........ (",) 

1 comments:

Qaseh Suhaida said...

yes...i agrees with you Ana...future plan.

1/3 rezeki datangnya daripada perniagaan