BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Friday, 6 January 2012

Tuisyen Class for Year 2012 is starting nowww!!!

Alhamdulillah...2012 dah masuk..syukur pada Allah kerana masih memanjangkan usia Ana dan diberi kesihatan yanag baik pada Ana hingga hari ini....dilimpahi dengan penuh kasih sayang dari org2 yg Ana syg...dan sentiasa di belakang ana di saat ana susah n senang...ALhamdulillah..segala puji bagi ALLAH SWT..... :).

Ok...Semalam ana dah start pergi kelas tuisyen ...my first class. This year Cikgu Ana akan ajar budak darjah 3 utk Math, setiap hari Khamis dan Ting 3 untuk BM, setiap hari Jumaat. Math dah memg penah ajar tahun lps. This year...first time nak ajar Form 3! InsyaAllah moga2 ana dpt didik mereka dan berkongsi ilmu bersama mereka...sebaik mungkin...mereka adalah anak bangsa dan seagama dengan ana....ana nak beri yg terbaik utk mereka! InsyaAllah..... Dengar2 cerita Form 3 ni...ada problem attitude sikit....actually I prefer those students who have a high level of discipline and kesedaran sivik gitu!!! hehehe... so maybe kena garang sikit kotttt! Herm...apa pun....kita tgk dulu depa macam mana before kita treat diaorg terlalu straight kan! i want to be friendly with them... i have no basic as a teacher...but i treat them more as my brothers n sisters... coz myself pun tak dak adik kan! hehehe.. Daripada dulu ana teringin nak jadi cikgu untuk kongsi ilmu dengan pelajar2...agar ilmu ana yg ana beri dan kongsi ini akan dihitung di akhirat kelak untuk membantu ana di 'sana'..Amin. Walaupun tak dapat jadi cikgu kat sekolah...tapi Alhamdulillah..salah satu keinginan ana dan hasrat ana..Allah tunaikan....Alhamdulillah...tQ Ya Allah.........Oklah...apapun Ana harapkan tahun ni segalanya akan berjalan dengan lancar...Amin Ya Allah..... (",).