BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Thursday, 20 October 2011

JOB and ME

This year...ikut kepada jadual kerja ana tahun ni...memg semua kerja2 yg ada due date semua dah selesai pada 08.10.2011. So skrg ni...ALhamdulillah semua dah selesai dgn baek.. cuma sekarang tinggal kerja2 yang perlu ana update sebab ada kerja yang terbengkalai sekejap dek kerana fokus pada kerja yang terikat dgn due date! Nak kena labelling, filing and and....etc! heehehe. Takde keje yang 'besar' nak kene settle...relax sikit.

Anyway...now im searching for new job! I need some more extra money...skrg kalau wat saving pun utk ASB Loan shj...kalau simpan duit gaji jer....mesti ada jer benda nak kena expense! starting August till Nov sajer...akan habis dan dah habis byk duit pun! dari raya lagi...expenses utk raya bla2....insurans kete, roadtax, servis kete, timing belt kete. 2 tayar utk kete.....ha hameeekkkawwww!!!! Oh PHY! kasihanilah owner awak ni!!! hukhuk :(. habis budget nak pi KL bulan 11!! sedihhhhhhhhhhh!!!! huhuhuhu.

Beside im also thinking to have side income thru part time job. Business???? dah try...tp adoii..semangat tu ada tapi kurang strong dan kdg2 tu mcm malas la! adoiiii (negative side of me...yahhh). Tusyen utk bebudak darjah 2 & 3 still continue every Thursday....but i need to search another one 'enjoy part time'! hehehe..ngajar tuisyen is enjoy ok!!! sgt best! relax....then can recall my childhood life at the same time! its cool, relax and tension jugak sumtimes... im a 'fierce teacher' jugak ok! hahaha...yer ker??

Recently, ada apply job kat MPSP and MPPP. Ana harap sgt akan dpt peluang utk keje ngan MPSP! huhuhu...satu sebab kalau maintain kat Daya Qurban ...nanti kalau pindah ofis...jauh! duit minyak lagi! huhu..kalau MPSP dekat sikit dgn umah...beside...of course sebab gomen kan! kedua... hopefully senang nak transfer keje kat ipoh after gettin married (insyaAllah) kalau keje ngan MPSP. Beside Ipoh kalau nak cari kerja susah sikit, rate of salary tak mcm Penang! Apa2 pun ana berdoa pada Allah...mohon dipermudahkan segala urusan kerja ana! Ya Allah...bantulah hambaMU yang daif ini....v_v. Amin.

Ya Allah....tenangkan hati hambaMu ini....ku mohon hanya padaMu ya Allah.... kasihani dan kasihlah padaku ya Allah.....


EMO

What to write? hermm dunno...?!! Yesterday...and today... im feeling......little bit emotional! Why...oh..it is because im feel little bit jealous to my bf! Why?! Herm... he is busy now...doing that doing this...going outstation for his work purpose....bla3....whateva! Herm.... thats all...no idea.... no mood.... and that its me! Cepat fikir bukan2..(hasutan syaitan)...but later on....insyaAllah...ok! When im back to 'stable' ...then my mind, my body, my action will be more positive....hermmmmmmmmmmm (syok nyer kalau dpt jerit ni!!!!!!!!!!) waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 

Monday, 17 October 2011

I WANT TO MARRY

SALAM N MORNING.

Just a few words to drop here.... I WANT TO MARRY..SO NOW..IM STARTING TO 100% CARE ABOUT MY PHYSICAL, FINANCIAL, EMOTION AND MENTAL PREPARATION! Thats all!!
(mood dah lama tak ber blogging, and it is suddenly!) hahahaha