BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Beginning of new journey ...

Saturday, 31 December 2011

Tinggal 2011, Datang 2012....

Salam..... erm....skrg jam menunjukkan 10.53pm, 30 Disember 2011. Tinggal lagi sehari jer nak masuk 2012...cepat sungguh masa berlalu...hermm...mcm2 yg telah kita lalui sepanjang tahun ni kan...suka duka, pahit manis, kuat lemah, bangun jatuh.....namun diriku masih tetap berSyukur pada mu YaAllah kerana masih mengurniakan aku kesihatan yang baik, hidup dikelilingi org tersayang dan dalam negara yang masih aman (walaupun sebenarnya byk bahaya yg duk ada dah la ni!). Seems like i have no idea la plak...actually my mood is not stable right now! hukhuk.....

Dah2! Ok...this year...antara perkara baru yg ana buat adalah mengajar tuisyen kat budak sekolah rendah...ajar Math and Science! best! hehehe.....Alhamdulillah....InsyaAllah tahun 2012 ana still continue dgn mengajar tuisyen...rezeki....jadi my side income...walaupun kalau bg org laen sikit jer...tp bagi ana....sikit2 kalau kita simpan kan jadi bukit! (oh no.....mcm lah saya ni penJIMAT sgt!) ermm....jimat gak lah...tp cuma kalau 'terdesak' tu...pakai la jugak kan sikit! kihkih......

 Hermm...hopefully next year ana akan dapat students yg gud2 boy n gurl! This year ..adoiii..... sob3!! ;( (berlakon sat!!) hermm....budak2 skrg ni...yg terlebih pandai n advance tu..adoiii lah..jenuh nak bg stabil dgn budak2 yg slow sikit.....bg kerja...yg cerdik pandai cepat jer habiskan...tp...yg slow2 ni teacher kena fokus....haaaaa!!! time nak fokus tu lah....depa2 yg dah habis kheja tu....dah bertukaq menjadi POWER RANGERS MALAYSIA!!! Walaupun telah membuat muka macam naga kelaparan.....then lps tu nmpk mcm dah ada keinsafan pada riak wajah mereka....tp hny bertahan 5minit ok! tension ok!!!!! haihhh.....hehehehe.....but they all pandai ambik hati cikgu ana .... heheheh. Salah sorang tu nama Asyfar Al Afzan....dia memg sygkan cikgu ana...opssss!! bukan I perasan ok!!!! Mak dia yg sampaikan berita panas ni! hahaha....kebetulan mak dia jiran ngan ana...mak dia ni pun pandai masak...so mak dia citer...kalau mak dia masak kek ker...atau apa2 jer..mesti nak suruh mak dia wat utk cikgu ana jugak! Ohhh....blushingggg ^_^ hahahaha.

nak tgk bebudak yg pernah berlakon sebagai POWER RANGER MALAYSIA tu tak..ok jap I attach ya!
2 budak pandai n comel!! ;)




Ha! Tgk lah gayanya!! Adoiii pening layan dia sorang tau! 


Boys...tgh jawab soklan


Fayadh yg tgh rajen sekejap, Alia comel tgh jwb soklan

Wahahahaha...teacher's hand writing..buruk siut! haha

Hakimi ;)

Al-Asyfar Al-Afzan...dia syg pd cikgu dia!! hehe ^_^

Budak comel tahu org tgh shoot dia! 

Tgk sat...kat mana selipar dia ada?! adoiii fayadh!!

My Students...luv u all!! ^_^

POWER RANGERS MALAYSIA..ni lah ketuanya! Erghhh (>_<)

CIKGU ANA!! Err...tgk sat tgn sape dpn saya?!! can't handle him!!!! 



Thursday, 22 December 2011

Rindu my blog!!!!!!!!!!!11

Oh my blogggggggggggggggg! I miss so muchhhhhhhhhhhhhh to write down kat my bloggggggggg! lama giler tak update!!!!!!!!! byk benda gak nak update rasanya ni!! byk isu yg bermain di fikiran! btw...skrg ni tgh giler duk baca blog org jer ok! haihh...blog sendiri di abaikan! the new feveret blog is kak Jumie... Jumiesamsudin blog! sempoi giler akak ni sorang...beside im planning to get her service for my big day nanti utk make-up..nanti ingat nak wat post pasai kak jumie! hermmm...biler tu? today? no! no! arini ari rajen saya utk bekerja (rajen la sgt sampai sempat update blog kan ana kan!) ok! thats all for this post! rinduuuuu PEARL BLOSSOM DIARY!!! ;p xoxooooooooooo muahhhh! 

Thursday, 20 October 2011

JOB and ME

This year...ikut kepada jadual kerja ana tahun ni...memg semua kerja2 yg ada due date semua dah selesai pada 08.10.2011. So skrg ni...ALhamdulillah semua dah selesai dgn baek.. cuma sekarang tinggal kerja2 yang perlu ana update sebab ada kerja yang terbengkalai sekejap dek kerana fokus pada kerja yang terikat dgn due date! Nak kena labelling, filing and and....etc! heehehe. Takde keje yang 'besar' nak kene settle...relax sikit.

Anyway...now im searching for new job! I need some more extra money...skrg kalau wat saving pun utk ASB Loan shj...kalau simpan duit gaji jer....mesti ada jer benda nak kena expense! starting August till Nov sajer...akan habis dan dah habis byk duit pun! dari raya lagi...expenses utk raya bla2....insurans kete, roadtax, servis kete, timing belt kete. 2 tayar utk kete.....ha hameeekkkawwww!!!! Oh PHY! kasihanilah owner awak ni!!! hukhuk :(. habis budget nak pi KL bulan 11!! sedihhhhhhhhhhh!!!! huhuhuhu.

Beside im also thinking to have side income thru part time job. Business???? dah try...tp adoii..semangat tu ada tapi kurang strong dan kdg2 tu mcm malas la! adoiiii (negative side of me...yahhh). Tusyen utk bebudak darjah 2 & 3 still continue every Thursday....but i need to search another one 'enjoy part time'! hehehe..ngajar tuisyen is enjoy ok!!! sgt best! relax....then can recall my childhood life at the same time! its cool, relax and tension jugak sumtimes... im a 'fierce teacher' jugak ok! hahaha...yer ker??

Recently, ada apply job kat MPSP and MPPP. Ana harap sgt akan dpt peluang utk keje ngan MPSP! huhuhu...satu sebab kalau maintain kat Daya Qurban ...nanti kalau pindah ofis...jauh! duit minyak lagi! huhu..kalau MPSP dekat sikit dgn umah...beside...of course sebab gomen kan! kedua... hopefully senang nak transfer keje kat ipoh after gettin married (insyaAllah) kalau keje ngan MPSP. Beside Ipoh kalau nak cari kerja susah sikit, rate of salary tak mcm Penang! Apa2 pun ana berdoa pada Allah...mohon dipermudahkan segala urusan kerja ana! Ya Allah...bantulah hambaMU yang daif ini....v_v. Amin.

Ya Allah....tenangkan hati hambaMu ini....ku mohon hanya padaMu ya Allah.... kasihani dan kasihlah padaku ya Allah.....


EMO

What to write? hermm dunno...?!! Yesterday...and today... im feeling......little bit emotional! Why...oh..it is because im feel little bit jealous to my bf! Why?! Herm... he is busy now...doing that doing this...going outstation for his work purpose....bla3....whateva! Herm.... thats all...no idea.... no mood.... and that its me! Cepat fikir bukan2..(hasutan syaitan)...but later on....insyaAllah...ok! When im back to 'stable' ...then my mind, my body, my action will be more positive....hermmmmmmmmmmm (syok nyer kalau dpt jerit ni!!!!!!!!!!) waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 

Monday, 17 October 2011

I WANT TO MARRY

SALAM N MORNING.

Just a few words to drop here.... I WANT TO MARRY..SO NOW..IM STARTING TO 100% CARE ABOUT MY PHYSICAL, FINANCIAL, EMOTION AND MENTAL PREPARATION! Thats all!!
(mood dah lama tak ber blogging, and it is suddenly!) hahahaha 

Wednesday, 24 August 2011

Ramadhan 1432H (2011 Masihi) ...hampir ke penghujungnya

Pertama sekali...ingin sekali diriku memanjat seribu kesyukuran yang tak terhingga pada Allah SWT atas izinNYA utk diriku menikmati Ramadhan pada tahun ini sekali lagi...Alhamdulillah...niat ana utk khatam Al-Quran sebelum berakhirnya Ramadhan tercapai....tQ ya Allah. :). Semalam 23 Ramadhan 1432H bersamaan 23 Ogos 2011, Ana sempat khatam Al-Quran (kat ofis...!) hehe. Nasib bos takder! bukan nak curi masa...tp terpaksa gagahkan diri.. dari lps subuh baca quran...pastu kena siap2 nak gi opis. Then tak sabar tunggu masuk zohor...habis jer solat zuhur...terus baca quran dari kul 1.45pm (kot) sampai 3.00pm! ha.....lega rasanya!!! Tup tup...harini dah uzur! Alahai..itu yg pulun gagahkan diri kena baca bagi habis cepat sebab takut tak sempat khatam quran Ramadhan tahun ni! hehe. Alhamdulillah sgt2!!

Ramadhan tahun ni Alhamdulillah..walau tak byk ibadat yg dilakukan seperti org2 laen, tapi ana dpt lah tingkatkan sikit qiamulail...baca quran sehingga khatam..dan terawikh penuh (setakat yang tak uzur lah kan). Dapat rasa nikmat berbuka puasa dengan para hafizah kat Kampung Pelek..best...tenang jer tgk hafizah2 tu semua! lemah lembut! Ckp pun tak dgr suara...sempat juga terawikh ngan diaorg..best! Tq ya Allah... :).

Ya Allah...tak dpt nak ku gambarkan betapa besarnya nikmat yg KAU berikah pada hamba2MU di dalam Bulan Ramadhan Al- Mubarak ini. Benar janji Mu ya Allah. Ketenangan di dalam Bulan Ramadhan pada tahun ini...sgt mendamaikan hati ini ya Allah. Menitiskan air mata dihadapanMu ya Allah......tenang hatiku ya Allah...menghadap mu di atas tikar sejadah...tenang hatiku ya Allah...berada di dalam rumahMu....tenang hatiku ya Allah...tazkirah tika melaksanakan terawikh bersama qariah tamanku ku mengingatkan aku pada kebesaran mu ya Allah, menambahkan kerinduanku pada kekasihmu ya Allah....berbuka puasa dengan rezeki yang kau berikan bersama keluarga tersayang....tenang hatiku ya Allah. Ya Allah....tidak mampu utk ku luahkan dengan kata2 dengan segala nikmat yg kau berikan pada hambaMu yang lemah ini....hanya yg mampu ku lakukan adalah memperhambakan diriku padaMu dan sujud syukurku padaMua atas segala2 yang kau berikan padaku....ya Allah....terimalah segala amalanku yang sedikit cuma ini ya Allah...terima lah aku sebagai hamba disisiMu ya Allah...sayangilah dan peliharalah aku dan keluargaku serta org2 yang ku kasihi ya Allah...Amin ya Rab. v_v


Wednesday, 10 August 2011

This is What i Do when im in STRESS

Salam Ramadhan. Alhamdulillah harini dah 10 hari dah kita berpuasa di bulan Ramadhan :).  Alhamdulillah setakat ni semua ok, cuma time2 cuaca panas tu, jadi 'lemau' lah jugak bdn ni, tp apa pun tu adalh ujian utk kita dalam mentaati perintah Allah swt kan!

Hermmm...harini nak membebel tentang satu lagu yg sentiasa bagi ana semangat dlm mengharungi hidup yg byk ujian dari Allah SWT. Sebagai manusia biasa, Ana tak lepas dari rasa sedih, gembira, murung, sakit hati, marah, rasa rendah diri, rasa diri ni kosong dan macam2 lagi!....tp Alhamdulillah bila Ana dengar alunan lagu ni..kekuatan Ana akan dtg semula...the words, means the lyric of this song, help me to inject more power and spirit, ask me to wake-up and IM STILL USEFUL in this unfair world. And the most important things, it tells me...that even im feel empty...but this song tell me I HAVE GOD. I HAVE ALLAH SWT. Allah SWT tempat Ana bergantung. Yah! that is me! Anything happen on me....i will raise my hand and pray to HIM. With the tears, put myself as a servant to the Almighty and pray. YES....after that, I will feel more release, peaceful and believe in myself, Allah is always be beside me.

Lagu apa ya yang Ana maksudkan? Lagu tu adalah...... looks below!! Ramai dah tau lagu ni, but this song is always with me when im fell sorrow...beside praying to Allah SWT. ;). Let sing together! ^_^



                                     

Kebetulan semalam ana rasa down sikit...adalah hal sikit terjadi. Sampai lepas sahur duk fikir pasal tu. Then waktu dah siap2 nak pergi keje, tgk cermin, teringat plak, ada pakar motivasi cakap, kalau kita rasa down, tgk cermin (tak tgkpun tak apa), then SENYUM :D. Bagi signal pada badan anda bahawa anda ok dan ceria pada hari itu! That is what i have done this morning! heheh..Alhamdulillah, it is works!!! (memg ana selalu wat mcm tu, cuma kalau depress sgt pun tak sempat dah nak senyum2 ni!). Then duk dlm kereta, Ana pasang plak lagu ni!! Ha apa lagi, terus td dari jadi nega-, bertukar jadi Posi+!!! Tiba2 dtg satu fikiran atau kata2 hati yg bg ana semangat dan idea2 utk solve the problem! That is the power of Psychology!! SMILE & MY FAVORITE SONG - memg help me a lot to pujuk my self to think positive and kembali semangat!! Hoyeahhh!!! ;p   



Thursday, 4 August 2011

Ramadhan 1432Hijrah

Salam Ramadhan. Alhamdulillah pada tahun ini Ana masih berkesempatan untuk menyambut Ramadhan Al Mubarak bersama2 dengan keluarga sekali lagi. Alhamdulillah...rasa tenang dan aman jer memasuki Ramadhan pada tahun ini. Byk benda dah settle sebelum masuk Ramadhan thn ni. Antaranya rumah dan siap cat cantik2 dah. Then perabut bilik ana yg dijangka akan sampai minggu pertama dalam bulan Ramadhan pun dah sampai sehari sebelum Ramadhan tiba. Alhamdulillah...niat ana tercapai. Sebab kalau boleh nak settle semua b4 Ramadhan, biar masuk Ramadhan leh fokus kat amal ibadat. Eceyy...hehe.

Alhamdulillah, syukur pada Allah sepanjang 4 hari berpuasa ni, semuanya Ok. Bertambah syukur pdNya, pada 2 ramadhan lepas, Ana dapat result daripada ana wat screening dan cek darah 2 minggu sebelum tarikh 2 Ogos. Alhamdulillah drpd result tu, Ana dpt semua positif and ok! Buah pinggang, kencing manis, kolesterol dlm darah semua sgt2 normal! Cuma Uric Asid jer rendah...its ok coz it will not effect anything on me. Uric asid rendah coz saya memg tak berapa minat mkn udang n sotong! hehehe. 

Ramadhan tahun ini ada berazam untuk pertingkatkan lagi amal ibadat. InsyaAllah nk wat byk2 Qiamulail, baca Al-Quran, Berzikir, sedekah dan amal kebajikan yg lain2. Kena jaga mata, hati, telinga dan percakapan baik2. Ana berdoa moga Allah permudahkan amal ibadat yg ana nak buat, di samping Allah bg ana kekuatan untuk menghadapi setiap dugaan yang bakal mendatang..dan moga2 Allah permudahkan segala urusan ana, terima amal ibadat ana, dan dimakbulkan segala hajat dan impian yg ingin dicapai. Amin Ya Rab!

Jom...nak solat Zuhur jap! (",). salam.

Friday, 29 July 2011

Harimau Malaya tetap di hati!!!



Ini nak citer pasal Harimau Malaya vs Singaporapora smlm (28.07.2011). First ayat utk Singaporapora - BENGONG TUL!!!! ha.....geram ni!! berlakon saket, menyampah tgk! dgn goal keeper duk pegang kepala la konon! lembikkkk!!! Ntah apa2! Menang cara lembik! Nasib korang jerk waktu kat singapore ritu Sabrine yg jaga goal...kalau APex....jgn harap la korang!!! Untuk pasukan HARIMAU MALAYA... memg korang still yg terbaek...Ana ni bukan la peminat bola Malaysia nih! Tapi setelah melihat persembahan Apex waktu PIALA SUZUKI aritu..memg bestlah dia...kagum terus dgn dia! Lepas2 tu...kalau Apex maen mesti nak tgk! bersemangat oooo!!!! waktu semalam menentang pelakon2 singapore tu pun, Apex still bersemangat..dgn muka serius die tu! memg bestlah!!! Malaysia....kau tetap dihatiku...Harimau Malaya....kau tetap kami sokong utk bergerak maju ke hadapan...kami tetap bangga menyokongmu walau apa sekalipun yg mendatang!!! Go! Go HARIMAU MALAYA! GO! GO MALAYSIA!!! Aummmmmmmmmmm5x!!!!!!

Safee Sali - Pemain Kesayangan ku! ;)

Pemain kesayanganku no.1- APEX terbaekkk! ^_^


Wednesday, 27 July 2011

Bosan Day...

Hermmm arini rasa bosan lah... lama tak update blog...aritu ana ada kata nak citer pasal life ana along this year kan..but then still tak story lagi..masih tergendala...actually bukan tergendala..tapi malas nak ngadap blog ni..kalau ngadap pakat kerja laen pun tak jadi wat! hehehe lagi satu...waktu ingat nak story pasal my students (coz im teaching at tuition class), but then lupa nak ambik pic bersama ngan students la! So tak boleh nak upload pic bersama students, mcm tak best, tak complete la story saya! (boleh ker sebab tu jer sampai tak nak update blog! haha) hermm...saya memg suka bergambar! haha. But for today...i really feel bored lah..ntah..bosan dgn kerja yg selalu kita wat..rasa nak hang around ngan kwn2 la. Dah lama rasa tak lepak lepaking ngan kwn2..gila2 ngan diaorg! best tau wat mcm tu! haha... actually i have a schedule to go to KL by tomorrow..but then my boss canceled! mula2 tu malas gak nak pegi KL...but after dah arrange ngan kwn2 kat sana nak meet them there, but suddenly my boss said, oklah ana..no need to go to KL yet...kita hantar wakil lah kat sana! Lol! punya lah plan ngan kwn2! at last tak jadik! thats one of the reason why im feel bored today! coz dah plan nak jumpa best2 fren kat sana! RINDU giler ngan korang sumer!!!! most of my best fren ada kat KL! Hope one day we will meet together!! XoXo! ^_^

Friday, 8 July 2011

JUS 1001 SYIFA' JAWI JADID

PRODUK 2: JUS 1001 SYIFA' JAWI JADID
Jus 1001 Syifa' ni mempunyai pelbagai khasiat kesihatan. So bila kita amalkan Jus 1001 Syifa' ni, ia dapat menyegar, menyihat dan mencergaskan tubuh badan. Badan kekal sihat pada tahap ideal dengan istiqamah minum Jus 1001 Syifa' setiap hari tanpa bimbang dengan pengambilan makanan dan minuman seharian kerana Jus 1001 Syifa' dapat membantu menurunkan PARAS KOLESTEROL, MEMBERSIHKAN USUS & MEMBENTUK BADAN KE TAHAP IDEAL. Best kan!! hehehe. Selain tu Jus 1001 Syifa' ni pun baik bagi pesakit yang mengidap penyakit seperti:-
  • Kencing manis
  • Darah Tinggi
  • Gaot
  • Kebas-Kebas
  • Kolesterol Tinggi
  • Badan Bertoksid
  • Sakit Sendi
  • Kencing tak lawas
  • Sakit buah pinggang
  • Mencegah pelbagai jenis kanser
  • Menurunkan panas badan
Jenis 1: Ramuan Jawi Jadid dengan berasaskan  Aprikot, Markisa, oren, Mangga, Pisang, Nenas dan STEVIA. Menggunakan 100% air tapisan berteknologi NANO.

JUS 1001 SYIFA' JAWI JADID (KOD 01)

Jenis 2: Ramuan Jawi Jadid dengan berasaskan Anggur, Ceri, rasberi, Strawberi, Elderberi, Kurma dan STEVIA. Menggunakan 100% air tapisan berteknologi NANO.


JUS 1001 SYIFA' JAWI JADID  (KOD 02)

OK! Skrg Ana nak update khasiat daun STEVIA bagi saper2 yang mengamalkannya. Beside Ana akan attach image Daun Stevia untuk tatapan visitor kat sini! ;). Baca kat bawah ni k!


Opss...bukan kat sini! Jika nak maklumat lanjut berkaitan Jus 1001 Syifa', anda semua boleh klik page MY SHOP kat atas ni k...hehehehe.

Monday, 27 June 2011

Budak Baru Belajar dah pandai sikit..hehehe

Alhamdulillah...surf punya surf... Budak Baru Belajar ni dah pandai sikit2 pasal blog...best2! rasa dlm kepala ni..nak story byk benda dlm blog sendiri,,, online diary! hehehe. Nak story about my life...for this year saja..byk benda baru ana dah buat.... dan sedikit sebanyak..mengubah cara hidup dulu yg agak membosankan. Nak story pasal business, pasal jadi cikgu, pasal family..pasal perancangan masa depan...and so many more to comes out soon or later! ;). Besides, actually ana tak puas hati lagi la with mt template.. i love the rose and the pearl because its suits with the name of 'PEALR BLOSSOM DIARY'... but ...maybe i will search another template that look more ... I LIKE! ;). So... those yg nak jadi my follower...follow lah erk... ana pun boleh follow u all! hehehe. HAVE A NICE DAY... salam...and jumpa lagi! ;p

Friday, 24 June 2011

Saya Budak Baru Belajar

Salam...saya budak masih baru belajar tentang blog... im the new blogger here! hehe. now tgh searching utk bg cantek blog.....still searching for the best template now... hermmm...